Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

De beste reistijd voor een rondreis Nieuw-Zeeland

De beste reistijd voor een rondreis Nieuw-Zeeland

De beste reistijd voor een rondreis Nieuw-Zeeland

Op 07 October 2019.

Alhoewel Nederland en Nieuw-Zeeland zó ver bij elkaar vandaan liggen, lijkt het klimaat erg op elkaar. Er is alleen één belangrijk verschil: de seizoenen zijn tegenovergesteld. Als het in Nederland zomer is, dan is het in Nieuw-Zeeland winter. En als het in Nieuw-Zeeland zomer is, dan is het in Nederland weer winter.

Hoogseizoen: december t/m maart
Dit is de Nieuw-Zeelandse zomer. De kans op regen is het minst, de temperatuur is aangenaam, qua klimaat dus ideaal om te roadtrippen door Nieuw-Zeeland. Let wel, de prijzen zijn over het algemeen het hoogst in deze periode.

Middenseizoen: april/mei en september t/m november
Het middenseizoen is echt een overgangsseizoen. In september tot en met november zit je vlak voor de zomer en in april/mei na de zomer. Als je in deze periode Nieuw-Zeeland bezoekt, dan is het weer nog redelijk. Een groot pluspunt om in het middenseizoen te gaan, is de rust op bekende hotspots én de lagere prijzen voor entreetickets en overnachtingsmogelijkheden.  

Laagseizoen: juni t/m augustus
Als je in deze periode naar Nieuw-Zeeland reist, dan kom je in winterse omstandigheden terecht. Een groot nadeel aan deze periode is dat de dagen flink korter zijn waardoor je minder op een dag kunt zien en beleven in vergelijking met de Nieuw-Zeelandse zomer.
Een voordeel van een rondreis in deze tijd van het jaar is dat het erg rustig is en de prijzen erg voordelig zijn.    

Wat is nu het antwoord op de vraag: wat is de beste reistijd voor een rondreis Nieuw-Zeeland? De Nieuw-Zeelandse bevolking heeft vakantie tussen half december en half januari. De Nieuw-Zeelanders maken zelf ook graag uitstapjes in eigen land waardoor het wat drukker is op diverse plekken. Je doet er verstandig aan, als je de drukte een beetje wilt ontlopen, om van half januari tot eind februari een mooie rondreis te maken in Nieuw-Zeeland. Een kans op een regenbui is er altijd, maar in deze periode het minst.

Hopelijk ben je een stuk wijzer geworden over de beste reisperiode voor een rondreis. Weet jij nu wanneer je naar Nieuw-Zeeland wilt? Neem hier contact met ons op en laat mij rondreis op maat voor jou samenstellen.