Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

De TranzAlpine Express

De TranzAlpine Express

De TranzAlpine Express

Op 28 September 2018.

Wist je dat je op het Zuidereiland één van ’s werelds mooiste treinreis kunt maken? Stap aan boord van de De TranzAlpine Express. Je passeert de meest ongerepte natuurgebieden waar nog nooit een mens lijkt te zijn geweest en waar je ook op geen enkele andere manier dan per trein komt. Hoge besneeuwde bergtoppen, groene heuvels en bruggen over diepe ravijnen. Je komt het allemaal tegen op de treinrit van Christchurch naar Greymouth (andersom kan ook). De TranzAlpine Express brengt je van de oostkust naar de westkust en is 223 kilometer lang en een enkeltje duurt om en nabij de 5 uur.

Aan boord van het treintoestel zul je jezelf geen moment vervelen. Je wordt continue verrast door de prachtige landschappen die aan je ogen voorbijtrekken! De uitzichten zijn spectaculair en adembenemend tegelijk en het is dan ook niet voor niets dat de TranzAlpine Express in de top 10 van mooiste treinreizen ter wereld staat! De hoogtepunten tijdens de route zijn het oversteken van de Mighty Viaducts over de ijskoude rivier Waimakariri, het minder bekende maar prachtige Arthurs Pass National Park op 900 meter boven zeeniveau, het subtropische regenwoud Otira en het meer Lake Brunner. Je hebt de mogelijkheid om bij verschillende stations op de route uit te stappen, zodat je meer tijd hebt om de indrukwekkende natuur beter te verkennen.

De hele treinreis beleef je vanuit een nette coupe met relaxte en verstelbare stoelen. De coupes hebben grote en brede ramen zodat je de panorama landschappen extra goed kunt zien. Bij bepaalde gedeeltes vind je zogenaamde ‘open air viewing carriage’. Je hebt dan geen glazen raam waar je achter zit, maar je voelt hier de frisse berglucht door je haren waaien. Dit is tevens een fantastische plek om de meest schitterende landschappen te fotograferen.

Wil je meer informatie over deze treinrit en dit zelf beleven tijdens een rondreis door Nieuw Zeeland? Ik en mijn collega’s helpen je graag verder!