Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Een camper huren in Nieuw-Zeeland

Een camper huren in Nieuw-Zeeland

Een camper huren in Nieuw-Zeeland

Op 18 May 2020.

Een camper huren in Nieuw Zeeland is een superleuke manier van reizen! Er zijn diverse campertypes te huren, van een stationcar met enkel een bed achterin, tot een supergrote camper voor 6 personen met alles erop en eraan. Voor ieder wat wils.

Houdt er rekening mee, dat in Nieuw Zeeland links gereden wordt. Dat is best even wennen, maar omdat de Nieuw Zeelanders erg relaxed zijn, heb je het snel onder de knie. De wegen zijn over het algemeen veel minder druk dan bij ons, behalve bij de steden Auckland, Christchurch en Wellington. Hier is het verkeer wat drukker. De wegen zijn prima en de wegwijzering is duidelijk. Met een goede routekaart en/of navigatie is het prima te doen! Ook zie je dat heel veel wegen zgn. uitvoegstroken hebben voor langzaam rijdend verkeer. Dus als je achter je camper een aantal andere auto’s ziet rijden, wacht dan tot je zo’n uitvoegstrook zit, ga daar links rijden en het snellere verkeer kan je zonder problemen voorbij. Nu is het niet zo dat campers een stuk langzamer rijden, maar je merkt dat de auto’s vaak toch een stukje sneller zijn. Voor het rijden in Nieuw Zeeland dien je, naast je gewone rijbewijs, ook een internationaal rijbewijs te hebben. Deze is te koop bij de ANWB.

Het ophalen van de camper kost tijd. Het is geen kwestie van de sleutels ophalen en wegrijden. Je dient eerst een filmpje te kijken over de camper en daarna krijg je een vragenlijst met allerlei verkeerssituaties. Daarna is het tijd voor de camper zelf. Eén van de medewerkers loopt met je mee naar de camper en daar wordt stap-voor-stap het gebruik van de camper uitgelegd. Toen ik in Nieuw Zeeland was beschikte de camper over een eigen douche en toilet, en hadden we een keuken met oven en gasfornuis. Hiervoor kun je de camper op de stroom aansluiten op de campground. Ook het gebruik van de generator werd uitgelegd. Op een paneel in de camper kun je zien hoe het peil is van de verswater-tank en het toilet. Op veel campgrounds is een plaats waar je het chemisch toilet kunt legen en het vers water kunt aanvullen. Belangrijk om dit regelmatig te controleren als je het toilet en de douche veel gebruikt. Je kunt bij je keuze voor de campgrounds rekening houden met de sanitaire voorzieningen, zodat je de douche in de camper niet hoeft te gebruiken. Het is natuurlijk een beetje behelpen, erg groot zijn de douches niet.

Als alles is uitgelegd, is het tijd om te vertrekken! De bagage gaat in de camper en dan kan je reis gaan beginnen. Wij adviseren om de eerste dag niet te veel kilometers te maken. Je bent misschien moe van de lange reis, het is links rijden en ook het rijden in een camper is een compleet nieuwe ervaring. Neem er dus rustig de tijd voor!

Wil jij zelf een camperavontuur beleven in Nieuw-Zeeland? Ik help je graag met het samenstellen van een mooie route. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info.