Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Ins- en outs over het klimaat in Nieuw-Zeeland

Ins- en outs over het klimaat in Nieuw-Zeeland

Ins- en outs over het klimaat in Nieuw-Zeeland

Op 16 April 2020.

Omdat Nieuw Zeeland op het Zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen omgekeerd aan die van ons. Onze zomer is hun winter en onze winter is hun zomer. De beste tijd om Nieuw Zeeland te bezoeken is in ons voorjaar, hun herfst (februari-maart) of ons najaar, hun lente (oktober-november). Wanneer je in februari-maart gaat, zijn de dagen nog lang en de temperaturen over het algemeen nog aangenaam. In okt-nov kan de temperatuur nog wat lager zijn en kan het meer regenen, maar ook tijdens deze periode het is prima reizen in Nieuw Zeeland.

Ze zeggen wel eens dat Nieuw Zeeland 4 seizoenen in 1 dag heeft, en dat klopt wel. ’s Morgens kun je met je dikke trui in de mist lopen en ‘s middags kun je op het terras in de zon zitten! De maanden december en januari is hoogseizoen. De Nieuw Zeelanders en Australiërs hebben dan zelf hun zomervakantie en het is dan erg druk en ook de prijzen zijn hoog. Kun je dit vermijden, dan zou ik dat zeker doen.

In onze zomer, hun winter, kun je ook naar Nieuw Zeeland reizen, echter dien je rekening te houden met de weersvoorspellingen. Nieuw Zeeland telt namelijk verschillende hoge gebieden waar het flink kan sneeuwen. In de winter kan het dus zo zijn dat je geplande route niet door kan gaan, omdat wegen dichtgesneeuwd zijn of niet begaanbaar zijn. Dit geldt dan met name voor het Zuidereiland. Ook kunnen bepaalde bezienswaardigheden of hike-trails gesloten zijn vanwege het weer. Mocht je een wintersport liefhebber, dan zijn er diverse gebieden waar je ook kunt skiën of snowboarden!

Wanneer je ook naar Nieuw Zeeland reist, hou rekening met je kleding. Neem vooral veel laagjes kleding mee, maar zeker ook een (fleece) trui of vest. Denk ook aan outdoor of wandelkleding. Een wind- en waterdicht jack is ook geen overbodige luxe, want het kan behoorlijk waaien! Ook op een zomerse dag.