Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

3 Highlights die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis!

3 Highlights die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis!

3 Highlights die je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis!

Op 07 June 2017.

Doubtful Sounds
Dat Nieuw Zeeland bekend staat om zijn fantastische natuur is niemand onbekend. Dit ervaar je ongetwijfeld tijdens een cruise door de adembenemende Doubtful Sounds. De bergen, fjorden en dalen geven je het gevoel aan het einde van de wereld te zijn! Jaarlijks valt hier zo’n 8 meter regen per jaar, wat een mysterieuze sfeer geeft aan het gebied. Door het vele smeltwater uit de bergen, zijn de eerste 3 meter van het water zoet water. Hierdoor kan het regenwoud meteen vanaf de vloedlijn groeien. Na 3 meter gaat het zoet water over in zout water, waar het koraal volop groet. Deep Cove is de diepste inham van de Doubful Sounds; houdt je ogen open voor dolfijnen en pinguïns!

Champagne Pools
Een van de hoogtepunten van het Noordereiland is toch wel de route van Rotorua naar Taupo – ook wel bekend als de Thermal Explorer Highway. Het Noordereiland is een vulkanisch gebied, en deze route leidt je langs de belangrijkste geothermische attracties. Het onaardse landschap doet je versteld staan; je komt langs stomende grotten, borrelende modderpoelen, kokende meren en geisers. De Champagne Pools in Wai-O-Tapu is zo’n bijzonder natuurverschijnsel op de route. Het kleurrijke kratermeer is meer dan 100 graden heet, en is duizenden jaren geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting.

Tongariro National Park
Wandelaars opgelet! Dit is de ultieme uitdaging.. de Tongariro Crossing! De Tongariro is één van de drie actieve vulkanen in Tongariro National Park. Ben jij avontuurlijk ingesteld en niet vies van een pittige wandeling? Dan is de Tongariro Crossing iets voor jou! De wandeling is 19,4 km lang (tussen de 6 en 8 uur wandelen) en de route loopt letterlijk van de ene kant van de vulkaan naar de andere. Na een rustige en redelijke vlakke warming up, kom je bij de ‘Devils Staircase’. Ik geef je één tip.. niet stoppen! Wanneer je op de top van de vulkaan komt wordt je beloond met een fantastisch uitzicht op de helderblauwe kratermeren Emerald Lakes en Blue Lakes. Bij het zien van deze meren, weet je dat het afzien niet voor niets is geweest!