Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Mount Cook National Park

Mount Cook National Park

Mount Cook National Park

Op 24 June 2017.

Mount Cook is misschien wel het spectaculairste park van Nieuw-Zeeland. Dit nationale park is te bewonderen aan de westkust van het Zuidereiland. De hoogste berg van het park is de Mount Cook met 3.764 meter, waar het park ook naar vernoemd is. Een andere benaming voor de Mount Cook is ‘Aoraki’. Dit is de Maori-naam voor deze berg en betekent letterlijk: ‘de berg die de wolken pakt’. Dit is niet verwonderlijk want de top van de berg is vrijwel altijd gehuld in een wolk.

Bergbeklimmers beschouwen het gebied als de beste plek om te klimmen in heel Oceanië. Voor elk type wandelaar zijn er wandel- of klimtochten mogelijk. Onervaren wandelaars doen er verstandig aan om een wandelroute door Hooker Valley te maken. Hier hoef je niet veel te klimmen en maak je via hangbruggen, onstuimige rivieren en gletsjers een prachtige wandeling.

Ben jij een echte klimheld? Dan sta jij te popelen om de Mount Cook zelf te beklimmen. Een ‘must do’ voor ervaren klimmers.