Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Sportief en actief Nieuw Zeeland

Sportief en actief Nieuw Zeeland

Sportief en actief Nieuw Zeeland

Op 26 October 2018.

Moeder Natuur laat zich van haar mooiste kant zien in Nieuw Zeeland. Hoe leuk is het om actief bezig te zijn in één van ’s werelds mooiste natuurlandschappen? In dit blog vertel ik je vijf leuk activiteiten om lekker sportief bezig te zijn in de natuur zodat je geweldige belevenissen ervaart.

1. Kajakken in het Abel Tasman National Park
Met stip op één: kajakken in Abel Tasman National Park. Abel Tasman mag dan wel het kleinste park van Nieuw-Zeeland zijn, maar het doet qua natuurpracht niet onder voor de grotere parken. Huur een kajak en ga op eigen houtje het water op, of ga samen met een gids op avontuur. In beide gevallen zul je verwonderd raken over de schitterende baaien, goudgele stranden, beboste heuvels en het helderblauwe water. Een kajaktocht brengt je een nieuw perspectief op het park en je komt op plekken waar je anders nooit kunt komen.

2. Ziplinen in Rotorua
In Rotorua staat de natuur centraal. Je vindt er blubberende modderpoelen, warmwaterbronnen, geisers en bossen. De bossen van Rotorua kun je op een hele bijzondere manier verkennen. Vlieg van boomtop naar boomtop met een avontuurlijk ziplineparcours. Er zijn platformen aan bomen bevestigd en deze zijn met kabelbanen aan elkaar verbonden. Als een echte Tarzan vlieg jij door de groene bossen van Rotorua!

3. De Tongariro Alpine Crossing bewandelen
Wandelen is misschien wel de populairste bezigheid onder reizigers in Nieuw Zeeland. Het landschap leent zich uitstekend voor prachtige wandeltochten. Als ik je één wandelroute mag aanraden, dan zeg ik de Tongariro Alpine Crossing. Met deze 17 kilometerslange wandeltocht doorkruist je de bijzondere maanlandschappen van Tongariro National Park. Je passeert vulkanen, bergmeren en warmwaterbronnen. Dit is echt een must-do voor wandelliefhebbers!

4. Mountainbiken over de Great Lake Trail
Ik blijf even in Tongariro National Park, want je bent hier ook aan het juiste adres als je van fietsen houdt. Fietsliefhebbers zullen hun hart ophalen wanneer ze de Great Lake Trail mogen fietsen. Je fietst voor een groot deel over een oude spoorweg dat tegenwoordig als fietspad wordt gebruikt. Al fietsend geniet je van de ongerepte en groene natuurlandschappen om je heen.

5. Raften in Queenstown
Queenstown wordt ook wel eens de avontuurlijkste stad van de wereld genoemd. Een activiteit in dit plaatsje mag dan ook eigenlijk niet ontbreken als je jouw rondreis een avontuurlijke twist wilt geven. Verrijk jezelf bijvoorbeeld met een raft avontuur. Vaar over de onstuimige rivieren en probeer er alles aan te doen om in de raftboot te blijven zitten. Beginners kunnen raften over de Kawarau River, deze kent veel rustigere stukken waardoor je ook van de natuur om je heen kunt genieten. De echte avonturiers die toe zijn aan een uitdaging kunnen raften over de Shotover River.