Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Wandelen in Nieuw Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Op 01 August 2018.

Een fantastische manier om de overweldigende natuur van Nieuw-Zeeland van dichtbij te beleven is met avontuurlijke wandeltochten. Het Nieuw-Zeelandse landschap leent zich er uitstekend voor! De keuze is reuze op het gebied van wandelen. Zo zijn er wandelroutes van maximaal één dag, maar als fanantieke wandelaar kun je ook hiketochten lopen met een duur van twee tot vijf dagen. Bovendien zijn er verschillende ‘trails’ voor ieder niveau: van beginners tot ervaren wandelaars.

Wil je wandeltochten maken met een gids die je alles over de natuur vertelt of geniet je ervan om enkel samen met je reisgezelschap alleen de natuur in te trekken? Geef ons je wensen door en we adviseren je over de best bijpassende wandelroute! 

Een kleine greep uit het aanbod van plekken waar je fantastische wandeltochten kunt lopen:

Whirinaki Rainforest
In drie dagen doorkruis je samen met een ervaren gids de Okahu Valley dat onderdeel is van het Whirinaki regenwoud. Dit fantastisch stukje natuur ligt in het noordoosten van het Noordereiland. Deze wandelroute brengt je door de ruige wildernis die Nieuw Zeeland te bieden heeft. Gemiddeld loop je per dag een afstand tussen de 8 en 15 kilometer. Het moeilijkheidsniveau van de Whirinaki Rainforest Hike is eenvoudig tot gemiddeld, maar een basisconditie is noodzakelijk. Ideaal dus voor beginnende wandelaars! Je overnacht in een luxe safaritent die van alle gemakken voorzien is.

Abel Tasman
Het Abel Tasman National Park ligt in het noorden van het Zuidereiland en kent ontelbare wandelroutes door een schitterende natuur. Van tweedaagse tot vijfdaagse wandelroutes, de mogelijkheden zijn oneindig. En dat het hele jaar door!

Tongariro Alpine Crossing
In het hart van het Noordereiland ligt het maanlandschap van Tongariro. De Tongariro Alpine Crossing is misschien wel de populairste wandelroute van heel Nieuw-Zeeland. Deze wandelroute van bijna 20 kilometer brengt je naar besneeuwde vulkanen en helderblauwe bergmeren. De adembenemende uitzichten zijn onbeschrijfelijk! De Tongariro Alpine Crossing staat bekend als de beste eendaagse wandeling van Nieuw-Zeeland.

The Tuatapere Hump Ridge Track
Deze  trekking loop je langs de Zuidkust van het Zuidereiland. Deze wandelroute vereist drie dagen inzet, maar de natuurlandschappen die je passeert is de hoofdreden om deze fantastische wandeling te ondernemen. Iedere loopdag brengt een helikopter je bagage van lodge naar lodge. Hierdoor kun je lekker met minimaal gewicht in je rugzak de wandelingen voltooien. Het hoogtepunt van deze meerdaagse wandeling is de oversteek van de Percy Burn. Dit viaduct gaat over het Fiordland National Park. Van grote hoogte heb je een spectaculair uitzicht over de ongerepte natuur. Deze wandeltocht wordt begeleid door ervaren gidsen.    

Onze Nieuw-Zeeland reisspecialisten adviseren je graag verder over fantastische wandelroutes. Neem contact met ons op via info@beleefreizen.nl of bel 013 5323584 voor meer informatie.