Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Faq

FAQ - veelgestelde vragen

Reisdocumenten

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn?

Voor een reis naar Nieuw Zeeland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat tenminste 3 maanden geldig dient te zijn na de datum dat je Nieuw Zeeland weer verlaat. Tevens dien je in het bezit te zijn van een vliegticket voor je retourvlucht.

Let op: Vanaf 1 oktober 2019 moeten Nederlandse reizigers naar Nieuw-Zeeland in het bezit zijn van een New Zealand Electronic Travel Authority (NzeTA) voordat ze naar Nieuw Zeeland reizen. Daarnaast is het vanaf dat moment ook verplicht om een International Visitor Conservation Levy te betalen bij aanvraag van de NzeTA. Kijk voor meer informatie op de Engelstalige website van de immigratiedienst

Heb ik een geldig visum nodig voor mijn reis naar Nieuw Zeeland?

Let op: Vanaf 1 oktober 2019 moeten Nederlandse reizigers naar Nieuw-Zeeland in het bezit zijn van een New Zealand Electronic Travel Authority (NzeTA) voordat ze naar Nieuw Zeeland reizen. Daarnaast is het vanaf dat moment ook verplicht om een International Visitor Conservation Levy te betalen bij aanvraag van de NzeTA.
Kijk voor meer informatie op de Engelstalige website van de immigratiedienst

Bij een verblijf langer dan 3 maanden dien je een visum aan te vragen.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?

Ja. Buitenlandse bestuurders dienen een internationaal rijbewijs bij zich te hebben. Bij de ANWB zijn internationale rijbewijzen aan te schaffen. Tevens dien je voor je huurauto in het bezit te zijn van een creditcard en een geldig rijbewijs. 

Reisinformatie

Heb ik een vaccinatie nodig wanneer ik door Nieuw Zeeland reis?

Nee, het is niet verplicht of noodzakelijk je te laten vaccineren wanneer je naar Nieuw Zeeland reist. Maar wij zijn reisspecialisten en geen artsen, daarom adviseren we je altijd naar het actuele reisadvies en de bijbehorende medische vereisten te informeren bij bijvoorbeeld de GGD of www.thuisvaccinaties.nl

Heeft je vlucht vertraging gehad?

Is je vlucht geannuleerd of omgeboekt? Of is je vlucht overboekt en word je geweigerd? C-Buddy helpt je dan met het claimen / innen van je vergoeding bij luchtvaartmaatschappijen.

Klik hieronder op de situatie die bij jou van toepassing is en je ziet direct wat je maximale vergoeding is en je kunt hier direct je claim indienen.

C-buddy neemt je al het (lastige) werk uit handen, controleert of er recht is op vergoeding, zorgt voor de bewijslast, claimt bij de luchtvaartmaatschappij, neemt juridische stappen indien nodig, werkt op no-cure-no-pay basis en vraagt alleen bij succes een vergoeding.

Wat is de beste reisperiode voor een reis naar Nieuw Zeeland?

Men kan Nieuw Zeeland het hele jaar door bezoeken. Zomer- en wintertemperaturen verschillen maar 10 graden, wat het land een ideale bestemming maakt het hele jaar door. De Nieuw Zeelandse winter (juni t/m augustus) is mild en de temperatuur zakt over het algemeen niet onder het vriespunt. Echter kunnen er door sneeuwval wegen afgesloten zijn. De beste reistijd is oktober t/m maart. 

Hoe regelen jullie een huurauto?

Al onze huurauto’s reserveren wij bij Sunny Cars. Wanneer je via ons een auto huurt krijg je een all-inclusive auto. Dit betekent dat alle autoverzekeringen standaard bij de prijs zijn inbegrepen en dat je ter plaatse geen onvoorziene kosten hoeft te betalen. Zo zijn onder andere een aanvullende WA-dekking, schadeverzekering, diefstalverzekering en glas-banden-bodem-dakschadedekking inclusief. Daarnaast profiteer je van veel andere voordelen zoals 24/7 hulp bij pech en betaalt Sunny Cars het eigen risico terug bij diefstal of schade.   

Zo stap je met een zorgeloos en gerust gevoel de auto in en kun je gaan genieten van een mooie rondreis!   

Handig om te weten:

  • Voor sommige bestemmingen kun je een ‘Under Age’ pakket afsluiten waarbij je al vanaf 18, 19, 20 of 21 jaar jouw ultieme ‘roadtrip’ kunt maken!
  • Accessoires zoals kinderzitjes en een navigatiesysteem zijn niet altijd bij de huursom inbegrepen. Gelukkig kunnen wij deze eenvoudig voor je bijboeken!
  • Jouw auto inleveren bij een andere verhuurlocatie als waar de huurauto hebt opgehaald? Of je huurauto bij je hotel laten bezorgen? Bij veel bestemmingen is dit kosteloos of tegen een kleine vergoeding!
  • Voor het huren van een auto is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder noodzakelijk.
  • Bij veel bestemmingen is een extra bestuurder inbegrepen. Zo kun je tijdens jouw rondreis met je reisgezelschap wisselen van bestuurdersstoel. Handig! 

Reisverzekering

Ga goed verzekerd op reis

Gemakkelijk al je reiszaken onder één dak! Wij sluiten graag de juiste reisverzekering voor je af, voor ons is dat in 1 klik gebeurd. Reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen sluiten wij af bij Allianz Global Assistance. Wij vinden het belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Bij Allianz kun je altijd rekenen op de beste service wanneer je dat nodig heeft. Dus verzeker jezelf van een zorgeloze reis en onbezorgd recreatieplezier met een verzekering van Allianz Verzkeringen.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Alleen verzekeren wat echt nodig is. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Want jij kent zelf het beste de waarde van je bagage. En of je in Europa blijft of verder reist. Jij kiest zelf wat je wel of niet wilt verzekeren. De basis van je reisverzekering is altijd de dekking ‘SOS hulpverlening’. Daarnaast kun je kiezen voor extra dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Zo bepaal je zelf of je een dekking wel of niet aan je verzekering toevoegt. Je betaalt dus nooit teveel voor een doorlopende reisverzekering die past bij jouw manier van reizen. 

Kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, dan heb je nog een zorg minder.